Ekspozitë e Pashk Përvathit në Tetovë/ Piktori ekspozon 31 peizazhe dhe portrete në Maqedoninë e veriut

17/05/2024 19:58

Piktori i mirënjohur Pashk Përvathi ka çelur një ekspozitë në galerinë e arteve pamore të Tetovës, me 31 peizazhe dhe portrete.

Pashk Pervathi i drejtpërdrejtë në emocionet e tij, krijoi veprat për këtë ekspozitë të quajtur ‘Bukuritë Shqiptare’ me një ndjenje qetësie, thjeshtësie dhe force.

Në peizazhet e tij shohim linja te lenta, ngjyra harmonike, rrjedha lumenjsh, fshatra të vegjël, pjese elegante periferike etj. Pashk Pervathi i cili ne karrierën e tij te gjate, shpesh dhe me lirizëm te jashtëzakonshëm, rrëfen punën e fushave, jetën fshatare, tokat e shndërruara ne elemente abstrakte pothuajse absolut që bëjnë qe puna e tij te jetë kaq unike dhe magjepsëse.

Ne veprat e artit të natyrës, bukuria natyrore e planetit tonë është pafundësisht frymëzuese, dhe arti i Pashk Përvathit bëhet një kujtesë edhe më e rëndësishme e mrekullisë dhe vlerës së asaj që ka mbetur nga bota e ruajtur natyrore.

Top Channel