Piktori shqiptar në Muzeun e Futbollit Gjerman! Në ekspozitë bashkë me Dalinë, Picasson, Banksyn…

15/05/2024 19:41

Në Muzeun e Futbollit Gjerman në Dortmund, në një sipërfaqe prej 1000 metra katrorë do të ekspozohen 175 vepra arti  me temë futbollin, të 100 autorëve, ndërmjet të cilave është përzgjedhur dhe vepra e vitit 1986 “Kur nuk shkojnë në stadium” (në anglisht “Watching football game”) e piktorit shqiptar Guri Madhi.

Ceremonia e hapjes së ekspozitës “In motion – art & football” do të jetë në 27 Maj 2024  dhe do të jetë për publikun  deri më 6 janar 2025.
Në këtë ekspozitë, do të njiheni me vepra të Salvador Dalisë, Picassos, Joan Miro, Rene Magritte, Paul Klee, Alexander Deyneka, Banksy, e të tjere dhe mes tyre artisti shqiptar Guri Madhi.
Në faqet 224 dhe 225 të katalogut të kësaj ekspozite, me  titullin “In motion” dhe  autor Manuel Neukirchner (Drejtor i Muzeut) prezantohet vepra e Guri Madhit (që është pjesë e ekspozitës), e shoqëruar me analizën e saj dhe jetëshkrimin e artistit.

Top Channel