“Fëmijët janë djegur të gjallë nga serbët”, fjalimi rrëqethës i Osmanit në Këshillin e Sigurimit: Kujtimet e luftës janë në mendjet dhe shpirtrat tonë

22/04/2024 17:43

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani kujtoi masakrat e serbëve, gjatë fjalimit të saj në Këshillin e Sigurimit në OKB.

Ajo kujtoi se fëmijët janë djegur të gjallë nga forcat serbe, të cilët nuk kanë kursyer asnjë, vetëm se ishin shqiptarë.

Sipas Osmanit, vragat e luftës janë në kujtimet, mendjet dhe shpirtrat e shqiptarëve të Kosovës.

“Nuk është Vuçiçi që shkon kundër anëtarësimit të Kosovës qëllimi është të tentojë të drejtat serbe në Kosovë, dhe që kjo të ndodhë duhet të jetë avokati më i fuqishëm i Kosovës. Kujtimet e luftës janë në mendje dhe shpirtrat tona, për të shpjkeguar të vërtetën e botës, në memeorie na shfaqet, edhe pse ka përfunduar por vragat kanë mbetur përjetë. Jam me katër heroinat të cilat janë simbol i forcës, mbijetesës dhe sukseseve të Republikës sonë. Do ta përfaqësojmë Kosovën tonë, qytetarët tanë në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit.

Para 5 ditësh kemi shënuar 25 vjetorin e masakrës, një prej tyre ishte vetëm 14 vjeç kur u sulmua nga serbët. Asnjëherë nuk mund të harroj fëmijët që kanë qenë të gjallë kur janë djegur, policia u ka vënë zjarrin, shumë herë fëmijë të vegjël të moshës 6 mujore janë djegur për t’i zhdukur nga faqja e tokës vetëm se ishin shqiptarë.

Ata që kanë mbijetuar kanë mbetur me pak nga të dashurit e tyre, 53 viktimat i vendosën në një varr të vetëm, asnjë politikan s’është përkulur në varrin e tyre. Këto kanë ndodhur në çdo vend të vendit tonë, janë vrarë fëmijë, gra shtatzëna. Millosheviçi me propagandë ka kërkuar t’i zhdukë nga faqja e dheut. Asnjë masë nuk është marrë ndaj Serbisë”, tha Osmani.

Top Channel