Një amerikan në Paris, koreografi Trajal Harrell shfaq produksionin “Portrait”

20/11/2023 23:03

Atij i pëlqen të kërcejë në skena jo tradicionale: amerikani Trajal Harrell tashmë një risi në stilin e tij ka prezantuar krijimin e tij “Tambourines” në Qendrën Pompidou në Paris nga e enjtja deri të shtunën.

Po aq rehat me kulturën e nëndheshme, koreografi 50-vjeçar tashmë ka kërcyer mes “Zambakëve të ujit” të Monet në Musée de l’Orangerie.

Por edhe në një librari pariziane. “Më pëlqen teatri por duhet të punoj dhe të evoloj në kontekste të tjera”, pohoi për AFP ai ndërsa shtoi se u frymëzua më së shumti dhe nga pasarelat e modës. Artisti, afrikano-amerikan, flokë gështenjë të prerë afër, sy të mëdhenj kafe, lindi në shtetin e Xhorxhias në Shtetet e Bashkuara, nga një baba biznesmen dhe një nënë mësuese.

Ai studioi teatër, histori arti, gjini, feminizëm, ndër të tjera, në Universitetin Yale. Ndërsa sot, ai po dominim me stilin e tij unik në kërcim.

Top Channel