OBSH thotë se alkooli është i lidhur me 200 sëmundje!

A jeni një konsumues i rregullt i verës? Kjo pije e veçantë është një luks pasi prodhohet me kujdes të veçantë. Shumë njerëz e shijojnë këtë pije veçanërisht për shkak të mënyrës së prodhimit të saj dhe për shkak të aromës së veçantë që përmban. Konsumimi i moderuar i verës është gjithashtu i njohur gjerësisht se ka disa përfitime shëndetësore. Përveç përfitimeve që ka, ajo është ende një pije alkoolike. Sipas një raporti të fundit të OBSH-së, alkooli është i lidhur me pothuajse 200 sëmundje, lëndime shëndetësore dhe më shumë kushte shëndetësore. Ekspertët thonë qartë se edhe një pikë alkooli mund të jetë e dëmshme në planin afatgjatë.

Do ju shtojë peshë apo yndyrë

Çdo 5 ons verë përmban 115 deri në 125 kalori. Pra, sa më shumë verë të konsumoni, aq më shumë do t’ju shtojë peshën dhe yndyrën. Sipas një studimi, alkooli është zbuluar se ngatërron hormonet tuaja të urisë si grelina dhe leptid. Pasi ta pini, do t’ju lërë të ndiheni të uritur dhe mund të mos ngopeni me një vakt. Kështu filloni të shtoni peshë.

 Nuk do jeni të sigurt nga kanceri

OBSH thotë se alkooli përmban kancerogjen të grupit 1. Kancerogjeni mund të shkaktojë kancer dhe nëse ndaloni së piri verë, kjo do të zvogëlojë automatikisht rrezikun tuaj.

Mëlçia juaj nuk do të jetë e sigurt nga sëmundjet

Të gjithë e dimë se pirja e rëndë mund të dëmtojë mëlçinë tuaj duke shkaktuar sëmundjen e mëlçisë yndyrore. Alkooli i pakët mund të mos ndikojë aq shumë, por ka një popullsi të madhe që ende pinë shumë alkool. Edhe nëse pinë verë dhe asgjë tjetër, rrit rrezikun e tyre për këtë sëmundje të mëlçisë.

Zemra juaj nuk do të jetë e shëndetshme

Po, konsumimi i moderuar i verës është i njohur për përfitimin e shëndetit të zemrës suaj. Por, ka mënyra të tjera për të rritur shëndetin e zemrës, si dhe përmes pirjes së çajit, stërvitjes dhe ushqimeve të shëndetshme për zemrën. Nëse OBSH thotë se vera mund të mos jetë alternativa e duhur, ju duhet ta shmangni atë.

Ju do flini rehat

Shumë njerëz besojnë se alkooli i ndihmon ata të flenë më mirë, por studimet sugjerojnë të kundërtën. Alkooli mund të çojë në ndërprerje të gjumit, pagjumësi, makthe dhe cilësi të dobët të gjumit.

Top Channel