Foto Ilustruese

14 Nëntori është Dita Botërore e Diabetit.

Sot, në ditën botërore të kësaj sëmundje, Instituti i Shëndetit Publik tërheq vëmendjen se diabeti mund të çoje në komplikacione serioze dhe potencialisht kërcënuese për jetën nëse ai nuk zbulohet dhe trajtohet herët.

ISHP thotë se 1 në 10 të rritur në mbarë botën ka diabet. Mbi 90% kanë diabet të tipit 2. Gati gjysma nuk janë diagnostikuar ende.

Në shumë raste, diabeti i tipit 2 dhe komplikacionet e tij mund të vonohen ose parandalohen duke adoptuar dhe mbajtur zakone/stil jete të shëndetshme.

Top Channel