Forcat e Mbrojtjes të Izraelit, betejë 10-orëshe me terroristët! Sigurojnë një bastion kyç të Hamasit

09/11/2023 10:00

Forcat e Mbrojtjes të Izraelit thonë se kanë siguruar një bastion kyç të Hamasit pas një beteje 10-orëshe. 

Trupat që i përkisnin Brigadës Nahal, një nga njësitë kryesore të këmbësorisë së IDF, siguruan atë që ato e quajtën bastionin “Post 17” në Xhabaliya Perëndimore në Gazën veriore. 

IDF tha se u angazhua në luftime “mbi tokë dhe në një rrugë nëntokësore”, duke sugjeruar që Hamasi mund të ketë përdorur një pjesë të rrjetit të tij të gjerë të tuneleve gjatë betejës. 

“Luftëtarët përfunduan marrjen e postit pas 10 orësh luftime, gjatë të cilave ata eliminuan terroristët, kapën shumë armë, zbuluan boshte tunelesh terroriste, duke përfshirë një bosht të vendosur pranë një kopshti fëmijësh dhe që të çonte në një rrugë të gjerë nëntokësore”, thuhet në një përditësim. 

Ai tha se gjeti dhe gjeti “materiale të rëndësishme operative” në lidhje me planet e ardhshme të Hamasit, por nuk dha detaje.  Hamasi ende nuk ka pranuar se ka ndodhur ndonjë betejë. 

IDF ndau gjithashtu një numër imazhesh, por nuk tha drejtpërdrejt se ato ishin marrë gjatë kësaj beteje dhe vendndodhja është e paverifikuar. 

Top Channel