Shoferët polakë të kamionëve bllokojnë rrugët për në pikat kufitare të Ukrainës në shenjë proteste

07/11/2023 10:48

Drejtuesit polakë të kamionëve bllokuan sot rrugët drejt tre pikave kufitare me Ukrainën për të protestuar kundër asaj që ata e shohin si mosveprim të qeverisë për humbjen e biznesit ndaj konkurrentëve të huaj që nga lufta e Rusisë në Ukrainë, thonë zyrtarët.

Kamionistët nga Ukraina janë përjashtuar nga kërkimi i lejeve për të kaluar kufirin polak që prej pushtimit të plotë të Ukrainës nga Rusia në shkurt 2022, dhe firmat nga Rusia dhe Bjellorusia kanë krijuar entitete polake, thonë shoferët polakë.

Kërkesat e tyre përfshijnë rivendosjen e kufizimeve në numrin e kamionëve të regjistruar në Ukrainë që hyjnë në Poloni dhe ndalimin e kompanive të transportit me kapital jashtë Bashkimit Evropian.

“Ne po protestojmë për shkak të ndërprerjeve në transportin rrugor për transportuesit polakë … të shkaktuara nga fluksi i pakontrolluar i kompanive bjelloruse, ruse dhe ukrainase … atyre me kapital lindor”- tha Karol Rychlik, një pronar i një kompanie transporti dhe njëherazi shefi i shoqatës së transporteve, ndërsa protestonte pranë vendkalimit Dorohusk.

Drejtuesit e kanë krahasuar situatën e tyre me fermerët polakë, të cilët fituan koncesione nga qeveria pasi u ankuan për një vërshim të importeve të lira të drithit ukrainas.

Top Channel