Deputeti socialist Vullnet Sinaj u paraqit këtë pasdite në SPAK, për t’u pyetur për incidentin në Kuvend me deputetin demokrat Bledjon Nallbati.

Për Top Channel, Sinaj u shpreh se dëshmoi “atë që panë të gjithë” dhe tregoi se nuk do të pranojë të bëjë ekspertizë mjeko – ligjore.

Ndërkohë, gazetarja Anila Hoxha raporton se SPAK i ka kërkuar Nallbatit të paraqitet të hënën.

Për të dy janë dorëzuar  kallëzime nga PS dhe PD, ndërkohë që një ditë më parë, Prokuroria e Posaçme Anti Korrupsion vendosi t’i bashkojë në një këto kallëzime.

Ndërkohë, të dy deputetëve do t’u kërkohet të kryejnë ekspertim mjeko – ligjor për të provuar nëse kanë probleme shëndetësore që mund të kategorizohen për t’u hetuar.

Veprimet hetimore do të vërtetojnë se cili deputet goditi dhe kush u godit dhe nëse mund të konsiderohet apo jo sulmi goditje për shkak të detyrës si parlamentar. Incidenti ndodhi të hënën, pasi deputetët e opozitës penguan vijimin e rendit të ditës në Kuvend dhe krijuan tensione.

Top Channel