​Policia e Kosovës gjen armë, municion e pajisje ushtarake në zonën e shfrytëzuar nga terroristët serbë

30/09/2023 20:11

Policia e Kosovës në vazhdën e realizimin të detyrave dhe aktiviteteve policore, pas ngjarjeve të fundit të ndodhura në fshatin Banjskë, ka vazhduar kontrollin e terrenit të asaj zone, e cila ishte shfrytëzuar nga sulmuesit terroristë.

Sipas Policisë, sot është bërë kontrolli i terrenit që përfshin fshatin Brezne – Zveçan, pjesën malore të cilën e kanë shfrytëzuar sulmuesit, i cili ka rezultuar me gjetjen dhe sekuestrimin e një sasie të konsiderueshme të armëve të rënda, municionit e pajisjeve të ndryshme ushtarake.

Sendet e gjetura dhe sekuestruara janë evidentuar sipas gjetjes në terren, e të cilat janë:

– antiplumb,

– karikator me 30 fishek,

– kapele dhe doreza,

– maskë ngjyrë e gjelbërt,

– maskë tjetër,

– antiplumb me tre karikator dhe 90 fishek,

– çantë e vogël për brez,

– pjesë e sipërme e uniformes,

– antiplumb me 3 karikator dhe 85 fishek,

– armë e gjatë me 5 karikator me nga 30 fishek,

– një rrip, dy karikator me nga 30 fishek, armë e gjatë dhe dy karikator të pistoletës me nga 15 fishek,

– parzmore ngjyrë e zezë me 5 karikator nga 30 fishek dhe një granat dore,

– armë e gjatë me pesë karikator me nga 30 fishek,

– armë e gjatë me pesë karikator me nga 30 fishek,

– armë e gjatë me një karikator me 30 fishek,

– armë e gjatë me një karikator me 30 fishek,

– radio lidhje motorol,

– kapelë ngjyrë ushtarake,

– një antiplumb me një karikator dhe 30 fishek,

– një karikator,

– radio lidhjeje,

– xhakete shiut,

– një pako me cigare,

Pas dokumentimit dhe paketimit, të gjitha provat materiale janë tërhequr nga ekspertiza, për të vazhduar me procedurat e mëtejme në bashkëpunim dhe koordinim me organet e drejtësisë.

Policia e Kosovës thekson se do të vazhdojë me angazhimet e saja në realizimin e detyrave dhe aktiviteteve policore, në interes të ruajtjes së rendit kushtetues dhe ofrimit të sigurisë ndaj qytetarëve pa dallim.

FOTO GALERI
1/18

Top Channel