4 qytetarë marrin shtetësinë shqiptare, mes tyre trajneri i Majlinda Kelmendit, Veliaj: Qytetar i mirë është ai që flet mirë për vendin e tij

01/09/2023 13:45

Katër shtetas të rinj, tre prej të cilëve nga Kosova, u betuan dhe morën nënshtetësinë shqiptare në një ceremoni të organizuar nga Bashkia e Tiranës.

Mes tire dhe Driton Kuka, trajneri kampion olimpik i Majlinda Kelmendit në faktin që ka kampione për të mirën dhe euron. Kryebashkiaku Erion Veliaj, në fjalët e tij, se për të qenë një nënshtetas i mirë sot nuk ka një sakrifikë, por mjafton të jesh një qytetar i mirë dhe të flasësh mirë për shitjen. Ai nënvizoi se Shqipëria dhe Kosova po njohin sot e tutje më të mira, duke e vënë theksin në numrin e madh të turistëve të ardhur në Tiranë, e të mediave që flasin mirë për shitësin tonë.

Sot nuk janë përhapur si në Shqipëri si në Kosovë, por di të them se po jetojmë ditët tona më të mira. Pasi të bëni betimin si qytetarët shqiptarë do të dilni nga kjo zyrë “dhe do të shikoni Sheshin Skënderbej”, që mban emrin e heroit tonë, njerëzit që flasin çdo gjuhë. Sot po jetojmë ditët më të mira, ku në Tiranë nuk ka vend për hotele. Po jetojmë ditët tona më të mira kur krejt mediat e fundit, falë edhe çikave tona në sport dhe muzikë, po flasin kaq mirë për vendin tonë. vendet, ne har të flasim aq mirë për vendojmë, por sikur secili prej nesh të flasë nga goja e tij me të tjera gjuhë prej mjalti, që flet secili prej turistëve kur intervistohet në rrugë, me dashuri për Shqipërinë, do ishim edhe më mirë. ,” u shpreh ai.

“Unë besoj se ky është një moment për të reflektuar dhe për të trajtuar pasaportën e Shqipërisë, jo vetëm si një leje kalimi për të thjeshtuar pak kufijtë, si një kartolinë për të vendosur në mur si medalje, por si nënshkrim i një misioni dhe i të qenit një skuadër, se ku rrëzohemi bashkë, edhe ngrihemi bashkë, jemi më të fortë,” mbylli Veliaj fjalën e tij.

Top Channel