Përdoruesit e Samsung kanë akuzuar kompaninë për falsifikim të fotove të Hënës të Zmadhimit Hapësinor të fuqizuar nga AI.

Në një postim të shpërndarë në rrjete sociale, përdoruesi i Reddit u/ibreakphotos testoi aftësitë e Galaxy S20 Ultra për të provuar nëse niveli i zmadhimit 100x përdor mënyra të rreme për të prodhuar imazhe shumë të detajuara të Hënës.

Testi përfshinte marrjen e një fotografie të një imazhi qëllimisht me rezolucion të ulët të Hënës, i cili u shfaq në një ekran kompjuteri. Samsung Galaxy S20 Ultra më pas shtoi detaje në imazhin e paqartë të Hënës që nuk ishin në imazhin origjinal.

“Fotografitë e hënës nga Samsung janë të rreme. Marketingu i Samsung është mashtrues”, ka shkruar përdoruesi në postim.

“Po shton detaje aty ku nuk ka asnjë (në këtë eksperiment, ai u hoq qëllimisht)…. Realiteti është se është AI që bën pjesën më të madhe të punës, jo optika, optika nuk është në gjendje të zgjidhë detajet që e shihni. Meqenëse Hëna është e lidhur në mënyrë të baticës me Tokën, është shumë e lehtë të stërvitësh modelin tënd në imazhe të tjera të hënës dhe thjesht ta godasësh atë strukturë kur zbulohet një gjë e ngjashme me hënën.”– shkruan një tjetër përdorues.

Top Channel