Partia e Putinit nominon Zelenskyn si kandidat për zgjedhjet lokale

16/08/2023 20:11

Nuk është çdo ditë që një takim rural që përfshin partinë politike në pushtet të Rusisë merr vëmendjen kombëtare – mirëpo kjo ndodhi ditën e sotme. 

Me zgjedhjet lokale në rajonin Smolensk në fillim të vitit të ardhshëm, partia e Presidentit Putin, Rusia e Bashkuar, ka emëruar në mënyrë të diskutueshme në detyrë një burrë që ka mbiemrin Zelensky.

Alexandr Zelensky u zgjodh sepse ai tashmë është në këshillin lokal të qytetit. Rastësisht, babai i vetë Presidentit Zelensky quhet Oleksandr.

Rastësia ishte shumë e pakëndshme për një votues, i cili raportohet nga media shtetërore se po kërkon që kandidati të ndryshojë mbiemrin ose të hiqet nga lista e nominimeve.

Votuesi i zemëruar u shpreh me tone të larta se rastësia është “fyese për pjesëmarrësit e operacionit special ushtarak [ajo që rusët vazhdojnë ta quajnë luftë] dhe patriotët”.

Dega rajonale e partisë Rusia e Bashkuar e hodhi poshtë ankesën, duke thënë se mbiemri nuk është arsye për t’u tërhequr nga zgjedhjet.

“Një burrë nuk është përgjegjës për emrin e tij,” tha një zyrtar.

Top Channel