Interesi vetjak është thelbësor për mbijetesën dhe si i tillë ne të gjithë shfaqim cilësi narciste deri në një farë mase.

Sipas Frojdit, narcisizmi, si ngjyra, ideologjitë politike, seksualiteti dhe tingulli ekziston në një spektër me narcisizëm të shëndetshëm në njërën anë dhe çrregullim të personalitetit narcisist në ekstremin tjetër.

Kjo e fundit karakterizohet nga modele të sjelljes autoritare, mungesë ndjeshmërie dhe pendimi, xhelozi profesionale dhe personale, madhështi e skajshme dhe sipërfaqësore.

Hulumtimet aktuale sugjerojnë se “narcisizmi produktiv” është i pranishëm në personalitetet e shumë prej pronarëve dhe sipërmarrësve më të suksesshëm të biznesit të sotëm. Siç argumenton “The Harvard Business Review”, “Janë narcisistët ata që i afrohen më shumë imazhit tonë kolektiv të liderëve të mëdhenj. Ndërsa narcisizmi shfaqet në të gjithë zodiakun, ka disa shenja më shumë se të tjerat që janë të predispozuara të vendosin veten e tyre të parët:

LUANI(23 korrik – 22 gusht)
Luani udhëhiqet nga dielli dhe Luanët shpesh e marrin këtë fakt si dëshmi metaforike të rëndësisë së tyre. Vetëbesimi ngjitës që posedojnë Luanët na jep neve të tjerëve leje të duam veten dhe të besojmë se jemi të denjë për dashurinë e të tjerëve. Luanët janë jashtëzakonisht egoistë dhe sjellja e tyre e madhe egocentrike do të thotë se ata janë narcistë të mëdhenj. Për fat të mirë për ta, ashendenti i tyre mund të ndikojë në sjelljen e tyre, gjë që e bën më të lehtë për t’u marrë vesh.

BRICJAPI (22 dhjetor – 19 janar)
Bricjapi drejtohet nga planeti Saturn që përpiqet dhe në përgjithësi, dhitë e detit janë shpallur për përsosmëri dhe ngjitje të qëndrueshme. Ata e dinë se nuk është e lehtë të arrish në majë, por gjithashtu nuk respektojnë këdo që nuk është i gatshëm të vdesë duke u përpjekur. Bricjapët janë të orientuar drejt qëllimeve dhe kjo mund të përkthehet në vetëpërthithje totale, një deficit ndjeshmërie dhe një vullnet të ulët të pamëshirshëm për të bërë gjithçka dhe për të pushtuar këdo, për të ecur përpara.

GAFORRJA (22 qershor – 22 KORRIK)
Pavarësisht se duken krejtësisht të ëmbël dhe të pafajshëm, vendasit e Gaforres fshehin një anë më të errët të personalitetit të tyre dhe mund të jenë plotësisht hakmarrës. Tani, Gaforret janë mjaft të pranueshëm, megjithatë, ata janë jashtëzakonisht mbrojtës ndaj të dashurve të tyre dhe do të bëjnë çdo gjë për t’i mbrojtur ata. Sa herë që mbrojnë anëtarët e familjes së tyre, ata humbasin busullën e tyre morale dhe nuk shfaqin ndjeshmëri.

Top Channel