Gjykata e Shkallës së Parë e Juridiksionit të Përgjithshëm Elbasan, ka zhvilluar gjykimin lidhur me vlerësimin e masës së ndalimit dhe arrestit ne flagrancë për grupin prej 45 personave që u arrestuan në Elbasan rreth një muaj më parë.

Bëhet fjalë për: Joni Hasnjoku, Durim Novaku, Hysni Sadushi, Arsen Vishkulli, Emiljan Dinja, Ledi Nergjoni, Erist Skilja, Gazmir Panxhi, Gentjan Shabani, Florenc Demiri, Gavrosh Berati,Rigert Kokoneshi, Ferdinand Sadushi, Ahmet Kushi, Denis Darzeza, Florenc Puto, Storado Sadushi, Emre Puro, Rezarta Isufaj, Shpetim Myrta, Edor Hasanllari, Andrea Gugu, Armando Buzani, Erind Hoxha, Ilirjan Kume, Sali Isufaj, Klajdi Isufaj, Igli Merko, Hekuran Gjeli, Xhuljano Gjyla, Enea Hysenbelli, Leonard Tola, Aldo Gjeli, Esmirand Lici, Xhulio Lluca, Armand Lluca, Oltjon Çela, Sara Çepi, Xhevit Bogdani, Taulant Novaku, Amarildo Sallaj, Romarjo Bora, Rudolf Korumi, Mariglen Hida Fatmir Durbaku, të dyshuar për kryerjen e veprës penale Prodhimi dhe shitja e narkotikëve”.

Gjatë seancës gjyqësore të ditës së sotme u vendos:

 1. Caktimin e masës së sigurimit “Arrest në Burg” për personat nën hetim, H, E.H, A.G,  E.H, S.S, E (E) P, Sh.M, R.I, A.K, D.D, F.P , D.N, A.V, G.Sh, F.D, G. B, E. D, L.N, E.S, I.K, K.I, I.M., H.Gj ,  R. K., M. H., E. H., L. T., A. Gj., E. L., O. C., A.Ll.,  Xh. Ll., G. Gj., R. N., parashikuar nga neni 238 i K. Pr. Penale, të dyshuar për kryerjen e veprës penale te “Prodhimi dhe shitja e narkotikeve” e parashikuar nga nenet 283,  283/2  të  K.Penal.
 2. Caktimin e masës së sigurimit “Arrest në burg” me afat 20 ditë për personin nën hetim A. S. S., i dyshuar për veprën penale të “Prodhimi dhe shitja e narkotikëve”, parashikuar nga neni 283/2 K.Penal.
 3. Urdhërohet mbajtja në paraburgim e personave nën hetim për të cilët u caktua masa e sigurimit “arrest në burg”.
 4. Caktimin e masës së sigurimit “arrest në shtepi” për personat nën hetim K., S.I., A. S., parashikuar nga neni 237 i K. Pr. Penale.
 5. Urdhërohet personi nën hetim K.të mos largohet nga banesa e tij, ndodhur në …….
 6. Urdhërohet personi nën hetim I.të mos largohet nga banesa e tij, ndodhur në …………
 7. Urdhërohet personi nën hetim S.të mos largohet nga banesa e tij, ndodhur në ………..
  Urdhërohen personat nën hetim të mos largohen nga banesa e tyre,
 8. Urdhërohet lirimi i menjëhershëm i personave  nën hetim K., S. I., A. S., nga paraburgimi, nëse nuk  mbahen për ndonjë arsye  tjetër.
 9. Prokurori dhe policia gjyqësore të mbikqyrin zbatimin e masës “arrest në shtepi” per  personat nën hetim K., S. I., A. S.
 10. Caktimin e masës së sigurimit “Detyrim për paraqitje në policinë gjyqësore”, për personin nën hetim  B., parashikuar nga neni 234 i K.Pr.Penale.
 11. Caktimin e masës së sigurimit “Detyrim për paraqitje në policinë gjyqësore”, për personin nën hetim  B., parashikuar nga neni 234 i K.Pr.Penale.
 12. Caktimin e masës së sigurimit “Detyrim për paraqitje në policinë gjyqësore”, për personin nën hetim B., parashikuar nga neni 234 i K.Pr.Penale.
 13. Caktimin e masës së sigurimit “Detyrim për paraqitje në policine gjyqësore”, për personin nën hetim  P., parashikuar nga neni 234 i K.Pr.Penale.
 14. Caktimin e masës së sigurimit “Detyrim për paraqitje në policine gjyqësore”, për personin nën hetim  Gj., parashikuar nga neni 234 i K.Pr.Penale.
 15. Caktimin e masës së sigurimit “Detyrim për paraqitje në policinë gjyqësore”, për personin nën hetim  P., parashikuar nga neni 234 i K.Pr.Penale.
 16. Caktimin e masës së sigurimit “Detyrim për paraqitje në policinë gjyqësore”, për personin nën hetim  S., parashikuar nga neni 234 i K.Pr.Penale.
 17. Urdhërohet lirimi i menjëhershëm nga paraburgimi i personave nën hetim  R. B., F. B., M. P., G. P., Xh. Gj. dhe A. B., H.S., nese nuk mbahen për ndonjë vepër tjetër penale.

Ky operacion u zhvillua më 26 qershor të këtij viti në orët e para të mëngjesit në Elbasan, ku 45 persona u shoqëruan në polici ndërsa shtatë të tjerë u shpallën në kërkim. Gjatë operacionit ku u angazhuan 490 punonjës policie u kontrolluan 52 banesa dhe 18 lokale ku u sekuestrua kokainë heroinë, armë dhe një shumë parash. Konkretisht 1 kilogram e 311 gramë kokainë, 860 gramë heroinë, 1 kilogram e 317 gramë kanabis, mijëra doza kokaine, heroine, kanabisi dhe metadoni, fara kanabisi, një armë zjarri model 56, sasi municoni luftarak, pjesë të armëve të zjarrit, silenciatorë, armë të ftohta, një shumë të madhe parash prej 51 milionë lekësh, 15 mijë euro, si dhe një shumë frangash zviceriane.

Top Channel