Olta Daku me gjithë karizmin që e karakterizon i shtohet kastit të “Në kuadër të dashurisë”!

23/06/2023 12:04

Të gjithë e njohim atë e kemi qeshur me batutat e saj dhe natyrën karizmatike që ajo ka.

Bëhet fjalë për aktoren Olta Daku. Pjesë e skenave humoristike dhe jo vetëm, Olta i shtohet kastit të “Në kuadër të dashurisë” për të na falur shumë pozitivitet dhe energji të madhe.

Olta Daku, lindur në Tiranë më 1 dhjetor 1976, është një aktore mjaft e njohur në kinematografinë dhe skenat e teatrit shqiptar. Rrugëtimi i saj në këtë fushë nisi pas viteve ’90 dhe ishte pjesë e brezit të ri të aktorëve qe do të hapnin rrugën e një gjenerate të artë në historinë e teatrit dhe ekranit.

Që e vogël ajo u bë pjesë e botës së artit, por fillimisht studion për muzikë e më pas ndryshon rrjedhën për t’u diplomuar në vitin 2001 si aktore në degën e dramës në Akademinë e Arteve. Që nga diplomimi e deri në 2003 ajo angazhohet në disa role në Teatrin Kombëtar e më pas emërohet aktore vendi ku punon edhe sot. Disa pjesë të njohura teatrale që ka luajtur janë: “S’ka të ngopur”, “Macja në çatinë e nxehtë”, “Kapitulli i Dytë”, “Karnavalet e Korçës”.

Talenti, karakteri unik, puna e palodhur dhe individualteti i saj artistik bëri që Olta Daku të spikatej edhe në disa role jashtë Teatrit Kombëtar ku mund të përmendim “Vita Brevis” ose “Tri Shaka”. Ajo është vlerësuar edhe me çmime mjaft të rëndësishme, ku kryesori është ai si “Aktorja më e mirë” në Festivalin e Komedisë në Korçë në vitin 2020 me komedinë “Shirli Valentina”.

Por përveç skenës, aktorja ka eksperimentuar edhe në industrinë kinematografike ku mund ta themi me mjaft bindje që kanë qenë momente kyçe në karrierën e saj profesionale. Roli i saj si Jana në serialin komik “Oh sa mirë” i vitit 2013 do të mbajë peshën kryesore të famës së saj për publikun e gjerë për shkak të të qeshurave pafund që ka shkaktuar.

Vlejmë të përmendim edhe serialin e vitit 2020 “Familja Kuqezi” dhe më të fundit ku ajo luan “Nina”. Përveç serialeve, ajo ka marrë pjesë edhe në disa filma të tjerë shqiptarë si: “Femrat” (2013), “Portret i Papërfunduar” (2019), “Bolero në vilën e pleqve (2022).

Top Channel