Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, është zotuar për avancimin e rolit të grave në vendimmarrje.

Në konferencën e dytë vjetore të Federatës Ndërkombëtare të Grave për Paqe Botërore që po mbahet në Prishtinë, Kurti tha se ekzekutivi po bënë  përpjekje për të rritur edhe më tej pjesëmarrjen e grave në institucionet të sigurisë.

Ai shtoi se Kosova është shteti me demokratik në Ballkanin Perëndimor.

“Paqja vjen pas çlirimit dhe gratë e dinë mirë rëndësinë e çlirimit nga shtypja”, tha ai.

Avancim të rolit të gruas në shoqëri kërkuan edhe pjesëmarrësit e tjerë në këtë konferencë.

Top Channel