Donald Trump mund të dënohet me 400 vite burg dhe një gjobë prej 9 mln dollarësh

10/06/2023 13:36

Aktakuza prej 49 faqesh kundër ish-presidentit Donald Trump, e zbuluar të premten, zbuloi se ish-Presidenti i SHBA-së mund të përballet me qindra vjet pas hekurave dhe miliona gjoba për keqpërdorimin e tij të dyshuar të dokumenteve të klasifikuara.

76-vjeçari është akuzuar nga prokurori i posaçëm Jack Smith për shkelje të shtatë ligjeve të ndryshme federale mes 37 akuzave të veçanta në aktakuzë.

Ende nuk dihet nëse do të dënohet, por nëse Trump i jepet dënimi maksimal për çdo akuzë dhe gjyqtari urdhëron që dënimet të kryhen në mënyrë të njëpasnjëshme, ai do të kërkonte 400 vjet burg dhe do t’i nënshtrohej një gjobë prej 9,250,000 dollarë.

Trump po përballet edhe me një tjetër proces gjyqësor pasi vite më parë supozohet se kishte blerë heshtjen e yllit të filmave për të rritur, Stormy Daniels.

Top Channel