Foto Ilustruese

Moti i mirë në Vlorë dhe pushuesit nga vende të ndryshme të botës, ka bërë që në bregdetin e jugut vendosja e çadrave të fillojë para nisjes se sezonit veror.

Ofertat turistike dhe bukuritë natyrorë të Shqipërisë, pritet të shtojnë numrin e vizorëve në vendin tonë. Nga ana tjetër plazhet tona ende nuk janë të pajisur me vrojtues plazhi, sepse  të rinjtë nuk e preferojnë të kenë një profesion që shpëton jetë në det.

Por detyrimi ligjor që çdo stacion plazhi duhet të këtë një vrojtues,  bëri që të vetmit vrojtues të jenë vetë pronarët e plazhit.

Elson Muskaj, është pronar i një stacioni plazhi, pavarësisht kësaj këtë verë ai do të bëjë punë e vrojtuesit. Ai thotë se prej muajsh kërkon që të punësoj në të ri në këtë pozicion, por sipas Elsonit askush nuk do ta bëj një punë të tillë edhe pse pagesa është e mirë.

Përballë këtyre vështirësi, në fillim të qershorit e gjithë vija bregdetare duhet të këtë në stacione rojet e plazhit me qëllimin e vetëm që tu japi ndihmën e shpejtë pushuesve.

Top Channel