Sëmundjet e zemrës janë vrasësi kryesor i burrave dhe grave në mbarë botën, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, por ka mënyra për të reduktuar ndjeshëm rrezikun tuaj.

Së bashku me ushtrimet e rregullta dhe mos pirjen e duhanit, një dietë e shëndetshme është një mënyrë kyçe për të mbajtur larg sëmundjet e zemrës. Por cila dietë plotëson më mirë udhëzimet dietike të Shoqatës Amerikane të Zemrës?

Në një deklaratë të re shkencore, ekspertët kryesorë të ushqyerit renditën 10 dieta popullore në aftësinë e tyre për të përmbushur udhëzimet dietike të bazuara në prova të AHA për shëndetin e zemrës , botuar në 2021.

Top Channel