Shi meteorësh! Kompania japoneze do të krijojë për herë të parë një “ekran artificial” në qiell 

30/03/2023 21:10

Një kompani hapësinore me bazë në Tokio, ALE, ka njoftuar se do të krijojë shiun e parë artificial të meteorëve në botë në vitin 2025 – duke prodhuar yje të krijuara nga njeriu që mund të shihen nga Britania e Madhe.

Projekti i quajtur Sky Canvas, shfaqja e dritës qiellore do të përfshijë lëshimin e satelitëve në hapësirë ​​dhe vendosjen e “fishekzjarreve hapësinore”.

Top Channel