Një hartë magjepsëse zbulon kafshët më të njohura në mbarë botën

28/03/2023 22:49

Hartat u krijuan duke përdorur Google Keyword Planner, me një analizë të kërkimeve për 170 kafshë të ndryshme në mbi 180 vende.

Studiuesit kërkuan fjalet ‘kafshë dhe safari’ dhe ‘si të shihet emri i kafshës’ në të gjitha përkthimet e gjuhës amtare dhe më pas u rivizatua një hartë botërore, me emrat e vendeve të plotësuara nga krijesa që banorët e saj kërkonin më shumë.

Tigri doli në krye të listës në 44 vende, me hipopotamët qe rezultuan të parët në 25 vende duke i çuar delfinët në vendin e tretë.

Në studimin që u kryen nga kompania e udhëtimeve Explore Worldwide, balenat dolën në krye në 16 vende dhe gorillat në tetë.

Duke i zbërthyer rezultatet vend pas vendi, studimi tregon se tigri ështëkafsha me e preferuar në shumicën e shteteve, e ndjekur nga deveja dhe moja.

Në Evropë, rezultatet ishin të ndryshme.

Delfini është zënë vendin e parë në Britaninë e Madhe ndërsa balena është më e popullarizuar në Spanjë dhe Portugali, ndërsa francezët do të donin më shumë të shihnin hipopotamët.

Gjermanët janë të pasionuar pas drerit, bullgarët duan të shohin zebrat dhe gorillat.

Ndërkohë, në Australi, është majmuni ai që është në krye, ndërsa Zelandezët e Re do të donin më shumë të shihnin delfinët. Ruanda është më e etur për luanët e vërtetë.

Në Amerikën e Jugut preferohen lejlekët kurse në Bolivi preferojnë kuajt në Argjentinë dhe Peru preferojnë pinguinët ndërsa brazilianët duan të shohin balenat citon DailyMail.

Top Channel