Kureshtarë se ku do t’i dërgonte tuneli, pesë fëmijët zvarriten në të dhe humbasin

23/03/2023 17:21

Pesë djem u shpëtuan nga një sistem kanalizimi në Staten Island të martën pasi u zvarritën në një tunel, u futën thellë brenda dhe më pas humbën, sipas Departamentit të Zjarrfikësve të qytetit të Nju Jorkut.

Departamenti mori një telefonatë urgjente rreth orës 18:00 të së martës në lidhje me fëmijët e bllokuar në kanalizime, tha shefi i departamentit John Hodgens në një konferencë shtypi të mërkurën.

Audioja e 911.

“Nuk e dimë,” u përgjigj një zë djalë.

Nuk e dini? 

“Ne kemi sikur … kemi ngecur në kanalizime,” tha fëmija.

Ku keni ngecur?

“Në kanalizime,” tha fëmija.

Pas pyetjeve për të kufizuar vendin ku djemtë hynë në sistemin e kanalizimeve, njësitë kundër zjarrit gjetën çantat e shpinës së fëmijëve në hyrje të tunelit, që të çon në kanalizimet nën Clove Lakes Park.

Autoritetet përcaktuan se fëmijët ishin zvarritur në sistemin e kanalizimit përmes tunelit dhe kishin udhëtuar deri në një çerek milje më tej. Një zjarrfikës hyri në tunel me një litar dhe me pajisje frymëmarrjeje, duke u zvarritur. Njërit prej djemve ‘i drejtoi ata.

 “Sapo zbrite, ku ishin kanalizimet – majtas, djathtas, drejt – ku ishin? Unë kam nevojë që ju të më drejtoni.”

“E drejtë,” u përgjigj fëmija.

“Në anën e djathtë. Sa kohë keni ecur?” 

“Ne na pëlqen … po, kemi ecur shumë,” u përgjigj ai.

Zjarrfikësit gjetën fëmijët duke hapur një nga kapakët e pusetave sipër tyre dhe ndihmësi u kërkoi fëmijëve të ngrinin zërin dhe të thërrisnin për ndihmë.

Djemtë u shpëtuan rreth 30 minuta pasi personeli i urgjencës u përgjigj. Ata kaluan rreth një orë brenda sistemit të kanalizimeve përpara se të shpëtoheshin.

Top Channel