Vendndodhje e re për Cirkun/ Ministret Kumbaro dhe Margariti prezantojnë prioritetet për 2023-in

19/01/2023 12:23

Ministra e kulturës Elva Margariti dhe ministrja e Mjedisit dhe Turizmit kanë prezantuar në një konferencë prioritetet e këtij viti.

Në ‘epiqendër’ të ministrisë së Mjedisit dhe Turizmit do të jetë pastrimi i lumit Vjosa.

Ndërsa ministres së Kulturës iu soll në vëmendje cirku i Tiranës, ajo u shpreh se janë duke u shqyrtuar disa mundësi për një vendndodhje të posaçme për të.

Përgjatë këtij viti do të vazhdojë projekti për javët ndërkombëtare të kulturës, projekti art në hapësira publike dhe rikonstruksioni i disa prej institucioneve të artit si Galeria Kombëtare dhe projekti I rindërtimit të Teatrit Kombëtar. Gjithashtu ndër projektet madhore të mandatit qeverisës përfshihet edhe Qendra Kulturore Kombëtare për Fëmijë, Mozaiku i Tiranës, Piramida e Tiranës dhe Muzeu Hebraik në Vlorë.

Top Channel