Në vitin 2013, Jane Park nga Skocia ishte vetëm 17 vjeç kur fitoi 1 milion £ në llotari, e cila barazohej me më shumë se 1.5 milion dollarë në  2013 , duke e bërë atë fituesen më të re të EuroMillions ndonjëherë. 

Por që atëherë, jeta e Jane ka qenë larg nga përralla që mund të pritej. Ajo madje pranoi se ka shumë keqardhje për fitoren e saj. Dhe më vonë, ajo madje kontribuoi në ndryshimin e një rregulli themelor në lidhje me pjesëmarrësit e lotarisë.

Gjatë një interviste për  Dr. Phil , Park kujtoi ditën kur mësoi se ishte fituesja me fat dhe se si vrapoi në shtëpi nga dyqani për të njoftuar lajmin emocionues.

Duke pasur parasysh se ishte shumë e “padëgjuar” që dikush aq e re sa ajo të fitonte xhekpotin, Park shpjegoi se ishte “inkurajuar” të dilte në publik. Mirëpo, ky më vonë doli të ishte një gabim i madh, pasi ajo shpjegoi, ”E vetmja keqardhje është të dilja kaq publike”.

Park e përshkroi veten në atë kohë si një “17-vjeçare e re, naive.” Ajo shpjegoi se një pjesë e shumës shkoi për operacione plastike. Ajo gjithashtu shtoi se nuk do t’i kishte bërë këto gjëra nëse nuk do të kishte fituar kaq shumë para papritur.

Gjithashtu përfundoi duke vuajtur nga komplikimet pas një prej operacioneve dhe iu desh të kalonte një muaj duke u rikuperuar në spital.

“Unë kam gjëra materiale, por përveç kësaj, jeta ime është bosh. Cili është qëllimi im në jetë?”, pranoi ajo. Madje në një moment ajo iu rikthye punës në një dyqan sepse kuptoi se preferonte të kishte një “rutinë pune”.

Pas sfidave me të cilat duhej të përballej pas fitores, 27-vjeçarja mendon, “Jeta ime do të ishte shumë më e lehtë nëse nuk do të kisha fituar.”

Ajo u hap për këtë duke thënë : “Do të doja që të mos e kisha fituar kurrë, nuk do ta dëshiroja. ndaj kujtdo.”

Park ka rritur ndërgjegjësimin se si kufiri i moshës për të luajtur llotari duhet të rritet nga 16 në 18 në MB.

 

Top Channel