Kryeqyteti ukrainas kaloi 700 orë nën sirenat e sulmit ajror në vitin 2022.

Drejtuesi i administratës ushtarake të Kievit, Serhiy Popko deklaroi se sirenat kishin rënë për rreth 700 orë, të barabarta me 29 ditë.

Ai e përshkroi atë si vitin më të frikshëm në historinë e qytetit të Ukrainës, duke u goditur nga dhjetëra sulme ajrore, të cilat shkatërruan 600 ndërtesa, vranë 120 civilë dhe plagosën 495.

 

Top Channel