Të dhënat për 400 milionë përdorues të Twitter që përmbajnë emaile private dhe numra telefoni të lidhur, thuhet se janë nxjerrë në shitje në tregun e zi.

Firma e inteligjencës për krimin kibernetik Hudson Rock ka theksuar se ka një kërcënim nëpërmjet Twitter, në të cilin dikush dyshohet se shet një bazë të dhënash private që përmban informacionin e kontaktit të 400 milionë llogarive të përdoruesve të Twitter.

“Baza e të dhënave private përmban sasi shkatërruese informacioni, duke përfshirë emailet dhe numrat e telefonit të përdoruesve të profilit të lartë si AOC, Kevin O’Leary, Vitalik Buterin dhe të tjerë”, tha Hudson Rock.

“Në postim, aktori i kërcënimit pretendon se të dhënat janë marrë në fillim të vitit 2022 për shkak të një cenueshmërie në Twitter, si dhe një përpjekje për të detyruar Elon Musk të blejë të dhënat ose të përballet me padi të GDPR”, shtoi ai.

Hudson Rock tha se ndërsa nuk ishte në gjendje të verifikonte plotësisht pretendimet e hakerit duke pasur parasysh numrin e llogarive, ai tha se “verifikimi i pavarur i të dhënave në vetvete duket të jetë legjitim“.

Firma e sigurisë Web3 DeFiYield gjithashtu shikoi 1000 llogari që hakeri dha si mostër dhe konfirmoi se të dhënat ishin “të vërteta”. Ai gjithashtu kontaktoi hakerët përmes Telegram dhe vuri re se ata po prisnin në mënyrë aktive një blerës atje.

Nëse zbulohet se është e vërtetë, shkelja mund të jetë një shkak i rëndësishëm shqetësimi për përdoruesit, megjithatë disa prej tyre theksuan se një shkelje e një përmasash të tillë është e vështirë të besohet, duke pasur parasysh se numri aktual i përdoruesve aktivë mujorë thuhet të jetë rreth 450 milionë.

Top Channel