Historia e binjakeve identike që për vite me radhë nuk flisnin me askënd përveç njëria-tjetrës, është sjellë në jetë nga një film i ri.

June dhe Jennifer Gibbons kanë lindur në prill 1963 dhe janë rritur në Haverfordwest.

Marjorie Wallace, producentja ekzekutive e filmit ‘The Silent Twins’, i përshkroi ata si shkrimtare të shkëlqyer me një sens të madh humori. Ajo ka botuar një libër më të njëjtin emër në 1986.

Për vite me radhë, ata folën vetëm me njëri-tjetrin dhe, si adoleshente, kryen një sërë krimesh, duke përfshirë vandalizëm, vjedhje të vogla dhe zjarrvënie, duke rezultuar në institucionalizimin e tyre për një kohë të pacaktuar.

Ata u dërguan në Spitalin Broadmoor, një spital i shëndetit mendor me siguri të lartë, kur ishin 19 vjeç.

Wallace, kaloi shumë kohë me motrat gjatë viteve dhe ende ruan një marrëdhënie të ngushtë me June pasi Jennifer vdiq në tranzit në moshën 30 vjeçare pasi ato do të transferoheshin në një vend tjetër.

 “Jennifer sakrifikoi veten në mënyrë që June të çlirohej vërtet”, tha Wallace, megjithëse shkaku i vdekjes nuk u bë kurrë i ditur.

Për shumë vite, Wallace vizitonte binjaket dhe punonte me ta për të treguar historinë e tyre.

“Unë kurrë nuk e kam lënë historinë, pasi takova Jun dhe Jenniferin kur ata ishin 18 vjeç dhe kam qenë me ta që atëherë. Në një farë mënyre, historia e tyre ka qenë historia ime, ne kemi pasur tonën. Historia e vërtetë erdhi nga ditarët e tyre, 3000 fjalë në ditë secili për njëri-tjetrin dhe marrëdhënien e tyre dashuri-urrejtje”, tha producentja.

Wallace tha se historia e tyre ishte një histori e tmerrshme, por beson se të dyja vajzat e dinin se nuk mund të jetonin të dyja

“Ajo tani ka paqe brenda vetes. E pyeta, “pse e bëtë atë (folët vetëm me njëra-tjetrën)?” Ajo tha, “Unë me të vërtetë nuk e di. Është një mister”.

Top Channel