Emri i një loje, fjala më e kërkuar në Google në botë për vitin 2022

08/12/2022 11:35

Fjala Wordle mori vendin e parë si termi më i kërkuar i Google në botë dhe në SHBA në vitin 2022.

Kërkimet u zbuluan nga gjigandi i teknologjisë në raportin e tyre vjetor Year in Search.

Wordle është emri i një loje fjalësh. Përdoruesve u jepen maksimumi gjashtë përpjekje për të gjetur fjalën e ditës. Është gjithmonë një fjalë me pesë shkronja dhe fjala është e njëjtë për të gjithë.

E krijuar nga inxhinieri i softuerit amerikan Josh Wardle në vitin 2021, thjeshtësia e lojës së përditshme të fjalëve ka gjetur tërheqje masive.

Wordle u bë aq popullor saqë kërkimet në Google nga lojtarë të dëshpëruar që kërkonin përgjigje ndikuan në tendencat e tjera kryesore të kërkimit të Google.

Në Top 10 vëmendje të madhe ka marrë lufta në Ukrainë që renditet e treta, vdekja e mbretreshës Elizabet, prodhimi i iPhone 14, Jeffry Dahmer historia e të cilit u realizua në film dhe Kupa e Botës që është duke u zhvilluar.

10 fjalët më të kërkuara 

1- Wordle

2- India vs Anglia

3- Ukrainë

4- Mbretëresha Elizabet

5- Ind vs SA

6- Kupa e Botes

7- India vs Inditë Perëndimore

8- iPhone 14

9- Jeffrey Dahmer

10- Premiere League indiane

Top Channel