Stafi i Forcave Kufitare në aeroportet e Anglisë në grevë gjatë Krishtlindjeve

07/12/2022 18:42

Stafi i Forcave Kufitare do të hyjë në grevë për tetë ditë gjatë Krishtlindjeve në Heathrow, Gatwick dhe disa aeroporte të tjera të Anglisë, për shkak të pagave, ka njoftuar sindikata e Shërbimit të Komunikimit Personal (PCS).

“Grevat do të përshkallëzohen nëse qeveria vendos paratë në tryezë tani”, tha shefi i PCS Mark Serwotka.

Ai tha se anëtarët e PCS nuk kishin asnjë alternativë veçse të bënin grevë, për shkak të varfërisë. Sekretari i përgjithshëm i PCS ka pasur bisedime me ministrat e qeverisë, por ai tha se ata po refuzonin të rrisnin një rritje pagash prej 2%.

“Ata vazhdojnë të thonë se dera e tyre është e hapur, por është një derë shumë e çuditshme sepse nuk ka asgjë pas saj,” tha ai në një konferencë shtypi.

Rreth 1,000 persona të Forcave Kufitare pritet të dalin në grevënë tetë ditë midis 23 dhjetorit dhe natës së Vitit të Ri në Birmingham, Cardiff, Glasgow, Gatwick, Heathrow (terminalet 2, 3, 4 dhe 5) dhe aeroportet e Mançesterit.

Serwotka tha se grevat do të kishin një ndikim të rëndësishëm sepse shumë staf punonin në kontrollin e pasaportave, ndërsa paralajmëroi qeverinë kundër sjelljes së ushtrisë, duke thënë se nuk kishte kohë të mjaftueshme për t’i trajnuar ata siç duhet.

Top Channel