U arrestua dhe torturua pas akuzave për shpifje ndaj gruas së Presidentit të Nigerisë, studenti kërkon falje

05/12/2022 12:21

Një student nigerian i arrestuar për më shumë se dy javë pasi akuzohej se ka shpifur për gruan e presidentit Muhammadu Buhari në Twitter, u lirua pasi i kërkoi falje zonjës së parë.

24-vjeçari fillimisht mohoi se kishte të shpifur për Aisha Buhari në një postim në Twitter, duke pretenduar se ajo kishte keqpërdorur paratë publike për kënaqësinë e saj.

Por në një seri postimesh dhe video-mesazhesh, studenti i kërkoi falje asaj për postimin.

“Nuk kam qenë kurrë qëllimi im të lëndoj ndjenjat e tua”, tha ai.

Falja e tij ndaj zonjës Buhari ka ndezur polemika në mediat sociale në Nigeri me shumë përdorues që thonë se zonja e parë duhet të kërkojë falje në vend të tij për shkak të mënyrës se si u trajtua, pasi u tha se ai iu nënshtrua torturës.

Por ka disa që thonë se falja e tij ishte e drejtë për të zgjidhur mosmarrëveshjen.

Arrestimi dhe akuza e mëvonshme kundër studentit kishte ngjallur zemërim në Nigeri me shumë përdorues të mediave sociale dhe aktivistë të të drejtave që kërkonin lirimin e tij të menjëhershëm.

Top Channel