60-vjetori i Muzeut të Pavarësisë/ Vlorë, muzeu i dytë kombëtar, çdo vit më shumë vizitorë

02/12/2022 15:30

Muzeu Kombëtar i Pavarësisë mbush 60 vjet.  

Si fillim u hap në vitin e largët 1936 dhe pas çlirimit të vendit u shndërrua në muze historik. Në 28 nëntor 1962 mori statusin e Muzeut të Pavarësisë ndërsa sot është muzeu i dytë kombëtar në vend.

Godina ku u mblodh qeveria e shtetit të parë shqiptar ekspozon dokumente dhe informata të rëndësishme mbi shpalljen e Pavarësisë.

Për herë të parë ky muze ka edhe ciceronin e të vegjëlve. Muzeu i Pavarësisë  është një nga më të vizituarit me një numër  vizitorësh që rriten nga viti në vit.

Top Channel