Organizata më e madhe e sigurisë në Evropë mblidhet pa ministrin e Jashtëm rus

01/12/2022 17:30

Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) kanë zhvilluar një takim në Poloni, por duke lënë të përjashtuar Rusinë.

Në takimin e 57 vendeve mungoi Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov, të cilit i ndalohet hyrja në vend, pavarësisht se është kryesuesi aktual i OSBE-së.

Para luftës që rusia shkaktoi, OSBE-ja kishte vepruar si ndërmjetëse në Ukrainë dhe kishte negociuar marrëveshje paqeje për lindjen e vendit pas një lufte midis forcave ukrainase e separatistëve pro-rusë.

OSBE-ja ndërpreu misionin e saj të posaçëm monitorues në Ukrainë në muajin mars.

Komentet kritikuan përjashtimin e Lavrov dhe akuzuan fuqitë perëndimore për minimin e strukturës së sigurisë së Evropës duke izoluar Rusinë dhe Bjellorusinë.

Top Channel