‘The fabelmans’, kandidat për Oscar/ Filmi fitoi dhe çmimin e publikut në Festivalin e Filmit në Toronto

22/11/2022 12:05

Me Michelle Williams dhe Paul Dano, gjysmë-autobiografia e Steven Spielberg në The Fabelmans është e mbushur me ngrohtësi dhe “një nga filmat më të sinqertë të vitit”, shkruan Caryn James.

Filmi fitoi çmimin e publikut në Festivalin e Filmit në Toronto, duke e ngritur menjëherë në krye të garës për Oscar. Por ky version imagjinar i fëmijërisë dhe adoleshencës së regjisorit është gjithashtu ndër filmat më rigoroz dhe më të sinqertë emocionalisht.

I rritur në Arizonën e pas Luftës së Dytë Botërore, i riu Sammy Fabelman aspiron të bëhet regjisor ndërsa arrin adoleshencën, por së shpejti zbulon një sekret familjar trondites dhe eksploron se si fuqia e filmave mund ta ndihmojë atë të shohë të vërtetën.

The Fabelmans është shkruar nga dramaturgu fitues i çmimit Pulitzer, Tony Kushner , i cili ka fituar nominime për Oscar për skenarët e tij për Lincoln dhe Mynih të Spielberg.

Sammy që është Spielberg na tregon jo vetëm atë që e ndezi dashurinë e tij për kinemanë, por edhe se si ndjeshmëria dhe marrëdhëniet njerëzore kanë hyrë fshehurazi në punën e këtij mjeshtri.

Top Channel