Protesta të dhunshme në Kinë kundër masave Covid, protestuesit përleshen me policinë

15/11/2022 14:27

Turmat e banorëve në rajonin jugor të Kinës Guangzhou kanë thyer masën e një bllokimi të detyrueshëm dhe janë përleshur me policinë, pasi zemërimi ndaj kufizimeve të rrepta të koronavirusit është rritur.

Pamjet dramatike tregojnë disa duke përmbysur një automjet policie dhe duke shembur barrierat e kontrollit të Covid. Kjo është një shfaqje e rrallë zemërimi publik që nga fillimi i pandemisë.

Mes shifrave të këqija ekonomike, politika zero e Kinës për Covid është nën një trysni të madhe.

Ndër të gjitha shpërthimet më të fundit në Kinë, Guangzhou, një qytet me 15 milionë banorë, ka numrin më të madh të rasteve, me infeksione të reja ditore të COVID-19 që arritën në 5000 për herë të parë duke nxitur spekulime se bllokimet mund të zgjerohen.

Qeveritë lokale në të gjithë Kinën po luftojnë për të mbajtur një qasje zero-Covid pa prishur ekonomitë e tyre.

Shifrat e fundit zyrtare të prodhimit dhe shitjeve me pakicë tregojnë ndikimin dërrmues të pandemisë dhe përgjigjen e politikës së qeverisë ndaj saj.

Top Channel