Zgjedhjet afatmesme/ Elon Musk shtyn verifikimin në Twitter me ‘blue check’ prej 8 dollarësh

07/11/2022 18:32

Twitter do ta shtyjë lëshimin e verifikimeve të llogarisë për planin e tij të abonimit me pagesë në Twitter Blue deri pas zgjedhjeve afatmesme, konfirmoi për CNN një burim në dijeni për vendimin.

Vendimi për të shtyrë funksionin e ri vjen një ditë pasi platforma lançoi një version të përditësuar të aplikacionit të saj iOS që premton të lejojë përdoruesit që paguajnë një tarifë abonimi mujor të marrin një shenjë blu në profilet e tyre.

Ky vendim,  është propozuar nga drejtori ekzekutiv Elon Musk, si një mënyrë për të luftuar spam-in në platformë

Përditësimi i fundit i aplikacionit u përshkrua në detaje në App Store të Apple, duke deklaruar se përdoruesit tani do të duhet të paguajnë 8 euro (7,99 dollarë) në muaj për veçorinë e verifikimit të Twitter Blue të kompanisë, “ashtu si të famshmit, kompanitë dhe politikanët që tashmë ndiqni”. Shenja e kontrollit është përdorur prej kohësh për të konfirmuar vërtetësinë e zyrtarëve qeveritarë, figurave të shquara dhe gazetarëve.

Një llogari e re në Twitter e krijuar nga CNN që zgjodhi veçorinë me pagesë nuk shfaqi shenjën në profilin e saj publik. Twitter gjithashtu dukej se ende po ngarkonte një çmim të vjetër prej 5 eurove (4,99 dollarëve).

Vendimi për të shtyrë shpërndarjen vjen pasi i gjithë vendimi për të tarifuar përdoruesit për verifikim është përballur me reagime të gjera publike.

Në një “shfaqje” sfide, disa të famshëm në platformë gjatë fundjavës pozuan si Musk dhe zbuluan një defekt të mundshëm në sistemin “Blue Check”.

Top Channel