​Rreth 13 milionë njerëz të papunë në BE gjatë shtatorit

03/11/2022 12:30

Shkalla e papunësisë në eurozonë ishte 6.6% në shtator, nga 6.7% në gusht dhe 7.3% në shtator 2021.

Sipas të dhënave të Eurostat të publikuara të enjten, shkalla e papunësisë ishte gjithashtu në 6% në BE, e qëndrueshme në krahasim me gushtin dhe në rënie nga 6.7% në shtator të vitit të kaluar.

Pothuajse 13 milionë njerëz, nga të cilët rreth 11 milionë ishin në zonën e euros, ishin të papunë në muaj.

Shkalla e papunësisë tek të rinjtë ishte 14.6% si në BE ashtu edhe në eurozonë, nga 14.3% dhe 14.4% përkatësisht, nga muaji në muaj në shtator.

Top Channel