Shkelje e rregullave rrugore/ 24 persona vihen nën hetim, pezullohen 85 leje drejtimi në Fier

11/10/2022 11:26

24 persona janë vënë nën hetim  për drejtim mjeti në gjendje të dehur ose pa leje drejtimi në Fier gjatë javës që lamë pas.

Gjithashtu, janë pezulluar 85 leje drejtimi, për shpejtësi tej normave të lejuara dhe 3 për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit.

Policia Rrugore Fier

Kontrolle nga Policia Rrugore, të përqendruara në drejtim të shkeljeve që janë burim aksidenti. Me qëllim parandalimin e aksidenteve dhe rritjen e sigurisë në rrugë, Policia Rrugore ka vijuar punën për evidentimin dhe procedimin e personave që drejtojnë mjetet në mënyrë të parregullt, si dhe për konstatimin e shkeljeve që janë burim i shtuar për aksidente rrugore.

Janë ushtruar kontrolle të shumta në të gjitha akset rrugore të qarkut, jo vetëm për menaxhimin e trafikut dhe për parandalimin e aksidenteve rrugore, por edhe për evidentimin, verifikimin dhe ndëshkimin e atyre drejtuesve që drejtojnë mjetet në gjendje të dehur, që kryejnë manovra të rrezikshme në rrugë, nuk vendosin rripin e sigurimit apo përdorin celularin gjatë drejtimit të mjetit.

Nga kontrollet e ushtruara, gjatë javës që lamë pas janë proceduar penalisht 24 shtetas për drejtim mjeti në gjendje të dehur ose pa leje drejtimi.

Gjithashtu, janë pezulluar 85 leje drejtimi, për shpejtësi tej normave të lejuara dhe 3, për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit.

Policia Rrugore e Fierit do të vijojë kontrollet në të gjitha akset rrugore urbane, interurbane dhe rurale, për të gjitha kategoritë e mjeteve, me qëllim parandalimin e aksidenteve rrugore.

Drejtoria Vendore e Policisë Fier falënderon drejtuesit e mjeteve dhe këmbësorët që respektojnë rregullat e qarkullimit rrugor dhe apelon për më shumë rregull e siguri në rrugë, në favor të jetës dhe të shëndetit të qytetarëve.

Top Channel