Për shekuj me radhë, procesi i bërjes së artit ka qenë një burim magjepsjeje për publikun dhe për vetë artistët.

Në Studion e Artistit: Një Histori Kulturore, e historianit të artit James Hall thellohet në mitet dhe realitetet e procesit krijues, duke portretizuar imazhet e vendeve të punës së artistëve dhe artizanëve gjatë epokave.  Ja disa imazhet kryesore;

Një argjendar në dyqanin e tij, 1449

Në shekullin e 15-të, argjendaritë gëzonin status të lartë sepse merreshin me metale të çmuara. Ishte e rëndësishme që ata të ishin të besueshëm.

Një skulptor në punë,  1503-10

Një ilustrim margjinal në botimin e Cristoforo Landinos të Komedisë Hyjnore të Dantes, 1481, është vepër e një artisti të panjohur fiorentin. “Skulptori, i panjohur deri më tani, mund të jetë Michelangelo vetëm gjatë ose pas arritjes së tij triumfuese duke gdhendur Davidin”, shkruan Hall.

Konkursi i pikturave, 1509-1010

Janë shumë pak përshkrimet nga Lindja e Largët e artistëve në punë. Por ka shumë përshkrime të konkurseve të fotografive kur artistët bënin piktura për t’u gjykuar kundër njëri-tjetrit.

Las Meninas, 1656

Sipas Hall, kjo pikturë e Diego Velázquez është një përshkrim mjaft i saktë i studios së artistit, në ish-apartamentet e princit të vdekur të kurorës Balthasar Carlos në pallatin mbretëror, Alcázar.

Arti i Pikturës, 1666

Gratë u bënë vizitore më të shpeshta në studiot e artistëve rreth kohës së kësaj pikture të Johannes Vermeer dhe vetë hapësirat u bënë më “femërore në karakter”, shkruan Hall.

Rodin në studion e tij në pavijon, rreth 1902

Kjo është në masë të madhe sepse studioja e skulptorit është shumë e ashpër dhe ka të gjitha këto modele balte dhe allçie, të gjitha muret janë të lyera me të bardha, ai është i rrethuar pothuajse tërësisht nga skulptura dhe fragmente të bardha suvaje, thotë Hall.

Top Channel