Rrjedhje gazi nga Nord Stream, autoriteti danez vendos zona ndalimi në Detin Balltik

27/09/2022 17:14

Komanda Daneze e Mbrojtjes ka vendosur zona ndalimi rreth ishullit danez të Bornholm, pas njoftimeve për rrjedhje të gazit.

Në informacionet paraprake thuhet se Nord Stream 1 ka dy rrjedhje në verilindje të zonës ku është bërë ndalimi.

“Pas tre rrjedhjeve të gazit në tubacionet e gazit Nord Stream në Detin Baltik, janë krijuar zona ndalimi rreth rrjedhjeve për hir të sigurisë së trafikut të anijeve dhe ajror. Nord Stream 1 ka dy rrjedhje në verilindje të Bornholm, Nord Stream 2 ka një rrjedhje në jug të Dueodde. Rrjedhjet u zbuluan nga njësia e reagimit të përgjimit të mbrojtjes daneze F-16”, tha autoriteti.

Sipas CNN, Danimarka po dërgon dy anije në një zonë në Detin Baltik për t’u siguruar që askush të mos hyjë në zonën detare të prekur nga rrjedhjet.

“Mbrojtja po mbështet me përpjekjet e autoriteteve në lidhje me rrjedhjet në tubacionet e gazit Nord Stream në Detin Baltik. Fregata Absalon dhe anija e kontrollit të ndotjes Gunnar Thorson janë në rrugën e tyre për të kryer monitorimin e ujit në zonat e përjashtimit, dhe Mbrojtja Daneze po mbështet edhe me kapacitet helikopterësh.Përveç kësaj, mbrëmë në zonë ka qenë edhe anija patrulluese Rota”, sipas autoritetit.

Top Channel