Kurora mbretërore largohet nga arkëmorti i Mbretëreshës Elizabetë II

19/09/2022 17:53

Mbretëresha Elizabeta II është ndarë përfundimisht nga kurora dhe skeptri, pasi arkëmorti i saj u vendos në kapelën e Shën Gjergjit.

Ky është një nga momentet më të rëndësishëm të ceremonisë së sotme. Kurora e Mbretërisë së Bashkuar dhe skeptri u larguan nga arkivoli i Mbretëreshës, për t’u kthyer sërish në Kullën e Londrës.

Mbretëresha Elizabeta II përcillet sot në mbrëmje nga familja mbretërore dhe qindra të ftuarit. Ajo do të prehet në kapelen e Shën Gjergjit, pranë bashkëshortit të ndjerë, Dukës së Edinburgut.

FOTO GALERI
1/5

Top Channel