“Duam t’i themi lamtumirë!” qindra mijëra qytetarë presin të shohin “udhëtimin e fundit” të Mbretëreshës Elisabetë II

19/09/2022 11:02

Qindra mijëra qytetarë janë mbledhur në Londër  për të parë procesionin e funeralit të Mbretëreshës Elisabetë II.

Më vonë ata do të ndjekin arkëmortin e mbretëreshës të kalojë ngadalë përpara tyre përpara se të hyjë në mjediset e Kështjellës Windsor.

Maureen Smith, 70 vjeç, erdhi rreth orës 22:00 mbrëmë me vajzën e saj Debbie Costello, 42 vjeç dhe mbesën Macey.

Maureen i tha BBC-së se ajo arriti të flinte disa orë.

Ata erdhën sepse Macey donte t’ithoshte lamtumirë mbretëreshës dhe të sillte lule. E pyetur se çfarë i pëlqente te Mbretëresha, Macey tha: “Ajo ishte e bukur”.

Shumë prej qytetarëve ngritën kampin brenda natës për të siguruar një vend përgjatë rrugës.

Rowlassons. Kyre, 23 vjeç, nëna e tij Beveley, 41 vjeç dhe gjyshi Fred, 72 vjeç janë të tjerë që u larguan nga shtëpia në Birmingham dje për të siguruar një vend në rreshtin e parë.

Të tre kaluan një natë të pakëndshme në thasët e tyre të gjumit në tokë. Shumë gjumë? “As një mbyllje syri”, tha Kyre.

Për Fredin, është një ditë për të treguar respekt për Mbretëreshën. “Ajo ishte e bukur“, tha ai.

FOTO GALERI
1/15

Top Channel