Imuniteti i njerëzve është dobësuar dhe pas lisë së majmunit të cilën shkencëtarët e lidhin me ndërprerjen e vakisnimit, të tjera pandemi mund të gjejnë terren.

Mikrobiologu prof, Andi Koraqi thotë se ka ardhur koha që viruset dhe mirkoorganizmat të studiohen më në thellësi,  pasi pandemi apo sëmundje të reja mund të shfaqen, dhe se duhet të rritet imuniteti në popullatë.

Agjencia e Europaine e Barnave ka miratuar përdorimin e vaksinës kundër lisë,  pasi ajo mbron edhe ndaj lisë e majmunit dhe të hënën nis vaksinimi i grupeve të riskut në Italinë fqinje.

Organizata Botërore e Shëndetësisë shpërthimin e lisë së majmunit e ka shpallur emergjencë globale shëndetësore ndërkohë që  dhe Shqipëria ka siguruar një sasi vaksinash

Top Channel