Kriza botërore ndikon tek pasuritë e paluajtshme, gruaja më e pasur në Azi pëson përgjysmim të vlerave monetare

28/07/2022 13:52

Yang Huiyan, gruaja më e pasur e Azisë, ka pësuar rënien e pasurisë së saj në 11 miliardë dollarë nga gati 24 miliardë dollarë këtë vit pasi kriza e pronave në Kinë përshkallëzohet , sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg .

41-vjeçarja është pronare e Country Garden Holdings, zhvilluesi më i madh i pasurive të paluajtshme në Kinë nga shitjet. Aksionet e saj u transferuan kryesisht nga babai i saj Yang Guoqiang, i cili themeloi kompaninë në Foshan, provincën Guangdong, në 1992.

Stoku i Country Garden ka humbur më shumë se gjysmën e vlerës së tij këtë vit, pasi sektori i pasurive të paluajtshme në vend ka luftuar me rënien e çmimeve të shtëpive, dobësimin e kërkesës së blerësve dhe një krizë të mospagimit të borxhit që ka përfshirë disa nga zhvilluesit më të mëdhenj të saj që nga viti i kaluar.

Pavarësisht se humbi më shumë se gjysmën e pasurisë së saj, Yang mbetet gruaja më e pasur në Azi, sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg .

Javët e fundit, kriza e pasurive të paluajtshme është përshkallëzuar, pasi mijëra blerës të pakënaqur të shtëpive që kishin bërë parapagimet për shtëpitë e papërfunduara kërcënuan të ndalonin pagesën e hipotekave nëse ndërtimi nuk përfundon në kohë.

Top Channel