​Kërcënohen sërish serbët e veriut të Mitrovicës nga bashkëkombësit e tyre: Kosova është ADN e popullit serb

27/07/2022 13:36

Qytetarët serbë në veri të Mitrovicës janë kërcënuar sërish mbrëmë, pasi që në automjetet e tyre dikush gjatë natës ka vendosur letra me mbishkrimin “regjistrim më i lirë i targave KM”, “mund të udhëtosh normalisht”, “e gjithë bota i pranon targat KM” etj., duke paralajmëruar kështu qytetarët që të mos i regjistrojnë automjetet e tyre me targa të Republikës së Kosovës.

Mbishkrimet janë të shkruara në alfabetin cirilik, ndërsa personat të cilët kanë shpërndarë letra të tilla gjatë natës, kanë bartur në kokë shamia, kapela dhe të ngjashme, për t’u mos identifikuar, pasi që i tërë veriu është i mbuluar me kamera.

Ekipet përkatëse të policisë do të punojnë gjatë ditës në këtë drejtim në mënyrë që ti identifikojnë autorët e këtyre letrave të cilat sic tha ai, janë kundër ligjore.

“Jerusalemi është i vetmi qytet, dhe pjesa tjetër janë vende. Kosova është e vetmja fushë, pjesa tjetër janë fusha. Beteja e Kosovës është e vetmja betejë që ka zgjatur me shekuj, e të tjerat janë luftime dhe fusha e Kosovës është maja më e lartë e besimit dhe e kulturës sonë. Serb është ai të cilin Kosova e shqetëson, por Kosova nuk është vetëm në atë hapësirë ​​dhe në tokë, por edhe në qiell dhe kudo ka popull serb. Kosova është koncept shpirtëror. Kosova është një burim i brendshëm dhe një varrezë heroike serbe. Kosova është Serbi, por Kosova nuk është vetëm në Serbi, por edhe në Serbi. Dhe nuk është vetëm tek një serb, por tek të gjithë. Nuk ka serb që nuk e ka Kosovën në vete. Serbët nuk jetojnë vetëm në Serbi dhe vetëm në Kosovë dhe kudo që jetojnë nëpër botë, Kosova është në to. Ata e mbajnë atë në zemrat e tyre, në shpirtrat e tyre, në gjuhët e tyre, në kujtesën e tyre, në kockat e tyre. Ata ëndërrojnë për një betejë në të cilën nuk kanë qenë dhe një fushë që nuk e kanë parë kurrë. Kosova është thelbi që nuk është në sipërfaqe, por në thellësi, në atë bar të përgjakur. Kosova është ADN e popullit serb. Forca mund t’ia rrëmbejë Kosovën Serbisë, por nuk ka një forcë të tillë që t’ia shkëpusë serbëve. Dhe përderisa ka serb, do të ketë edhe Kosovë. Dhe në to do të ketë aq serb sa ka Kosovë. Në Kosovë besimi dhe poezia e mposhtën historinë. Dhe prandaj nuk festojmë heronjtë e ngjyrave të Kosovës, por heronjtë e mendimit të Kosovës dhe të besëlidhjes së Kosovës. Ne nuk festojmë humbjen e armëve, por fitoren e shpirtit. Dhe prandaj nuk mund ta japim Kosovën për një datë kur nuk e kemi dhënë për të gjithë perandorinë tokësore. Dhe ne nuk mund ta humbim atë në 20 kur nuk e kemi humbur atë në 500 vjet. Në fund të fundit, pse na e kërkojnë, nëse nuk është e jona? Dhe pse e vodhën, nëse ishte e tyre?”- shkruhet prapa ne letrat që u janë vendosur qytetarëve të Mitrovicës së veriut nëpër makina.

Top Channel