Policët, 10 mijë lekë bonus/ Rritet masa e pagesës, përfitojnë efektivët që punojnë larg vendbanimit

01/07/2022 15:17

Punonjësve të policisë që ushtrojnë detyrën jashtë vendbanimit të tyre do të përfitojnë bonus financiar mbi 50% më të madh se ai që kanë marrë më parë.

Efektet financiare të këtij vendimin nisin që prej 1 korriku dhe nga ky vendim përfitojnë mbi  1 mijë punonjës policie që shërbejnë në detyra të ndryshme si të komanduar apo emëruar larg vendbanimit të tyre.

Distance më e ulët për të cilën jepet bonus është 36 kilometra  distancë për të cilën prej 2015 punonjësit e policisë merrnin bonus 3 mijë lekë ndërsa prej 1 korrikut do të marrin bonus 10 mijë lekë.

Në bazë të distancës nga vendbanimi tek vendi I punës përllogaritet dhe bonusi. Distance më e largët është 200 km për të cilën më parë punonjësit e policisë merrnin bonus 15 mijë lek ndërsa pas 1 korrikut do të marrin 30 mijë lekë.

Top Channel