Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen ka reaguar me anë të një statusi në Twitter rreth pranimit të statusit kandidat për në BE të Ukrainës.

Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen u shpreh se është shumë e kënaqur me këtë vendim për pranimin e Ukrainës, Moldavisë dhe Gjegjisë si vende candidate dhe se ka shumë punë për tu bërë përpara.

“Ky vendim na forcon të gjithëve. Ajo forcon Ukrainën, Moldavinë dhe Gjeorgjinë përballë imperializmit rus. Dhe forcon BE-në. Sepse kjo i tregon edhe një herë botës se ne jemi të bashkuar dhe të fortë përballë kërcënimeve të jashtme”, shtoi ajo.

Top Channel