Marrëveshje me Italinë, ministri italian i Kulturës vjen në Tiranë

06/06/2022 16:28

Marrëveshja mes Shqipërisë dhe Italisë në fushën e kulturës është nënshkruar në Tiranë.

Për nënshkrimin e kësaj marrëveshjeje ka ardhur në vendin tonë ministri Italian i Kulturës. Qëllimi i projektmarrëveshjes është zhvillimi me efikasitet i bashkëpunimit dhe shkëmbimeve në sektorin e kulturës, arsimit, sportit dhe rinisë, fuqizimi dhe intensifikimi i mëtejshëm i bashkëpunimit në fushën e mbrojtjes dhe promovimit të trashëgimisë kulturore; mbështetja e vlerave dhe modeleve kulturore; promovimi i njohjes së ndërsjellët dhe konsolidimi i marrëdhënieve mes dy vendeve.

Top Channel