Dhjetra të vdekur teksa familjet u shtypën për dhuratat gjatë shërbesës fetare në Nigeri (fotot)

28/05/2022 16:17

Një total prej 40 personash raportohet se kanë vdekur sot teksa familjet u shtypën për vdekje gjatë një shërbese fetare në Nigeri ku gjithashtu ofroheshin dhurata e ushqime falas.

Incidenti i tmerrshëm ndodhi gjatë një eventi në Kishën e Mbretit në qytetin jugor bregdetar Port Harcourt, Nigeri.

Mes viktimave kishte gra e fëmijë.

Një dëshmitar tha se incidenti ndodhi gjatë programit “Bëj Pazar falas” ku shpërndaheshin dhurata e ushqime si dhuratë për përvjetorin e katërt të Kishës.

Njerëzit kishin nisur të vinin herët në kishë për eventin edhe pse ai duhet të niste në orën 9.00

Rreth orës 08.00 turmat e mbledhura hynë në ambjentet e brendshme pasi ndoqën anëtarët e një eventi sportiv.

Rrjeti vendas Punch tha se shumica e viktimave u dërguan në spitalin ushtarak të Port Harcourt.

Një burim tha: “Incidenti ndodhi sot në mëngjes, kisha ftoi anëtarët për dhuratat e përvjetorit të katërt por njerëzit ishin grumbulluar që prej orës 06.30”

“Kur turmat panë një mundësi për të hyrë nga një portë e ngushtë, njerëzit u shtypën me njëri-tjetrin”

“Unë numërova 21 trupa të vdekur përtokë.

“Kjo nuk është hera e parë që kisha mban këtë program, or turma ishte shumë e madhe. Ata thonin se do të shpërndaheshin dhurata dhe ushqim falas. Është shumë e dhimbshme”.

Policia ka konfirmuar incidentin por jo numrin e saktë të viktimave.

FOTO GALERI
1/3
Incidenti i tmerrshëm ndodhi gjatë një eventi në Kishën e Mbretit në qytetin jugor bregdetar Port Harcourt

Top Channel