Abuzime me tenderin 7 milion lekë në Durrës, GJKKO dënon të akuzuarit

28/05/2022 10:46

GJKKO ka dënuar ditën e sotme të akuzuarit për abuzim të tenderit për blerjen e një autoshkalle për shërbimin zjarrfikës, në Bashkinë e Durrësit, me vlerë 7 milion lekë

Tetë persona, mes të cilëve 6 zyrtarë të bashkisë së Durrësit, janë arrestuar gjatë këtij operacioni të SPAK në lidhje me shkeljet e kryera gjatë një procesi prokurimi të zhvilluar në periudhën maj-qershor të vitit 2020 për blerjen e një autoshkalle për shërbimin zjarrfikës.

Arrestimi i 6 zyrtarëve të bashkisë dhe dy përfaqësuesve të kompanive R&R group dhe Klosi R sh.p.k. u krye në kuadër të hetimeve të nisura nga Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit për procedurën e prokurimit me vlerë të fondit limit prej 7 milion lekësh. Gjatë saj u evidentuan shkelje ligjore, ndërsa autoshkalla e blerë, pasi fituese u shpall shoqëria “Klosi-R”, është thuajse jashtë funksionit.

Dënimi nga GJKKO: 

Adriatik Velaj: 11 muaj e dhjetë ditë burg

Muhamed Likaxhiu: dhjetë muaj e 20 ditë burg

Artan Taho: 10 muaj e 20 ditë burg

Partiot Beqaraj: 11 muaj e 10 ditë burg

Gjergj Markola: 10 muaj e 20 ditë burg

Indrit Matmuja: 11 muaj e 10 ditë burg

Riza Sulaj: 11 muaj e 10 ditë burg

Albion Bushi: 11 muaj e 10 ditë

Lulzime Rami: 8 muaj burg

Elona Rami: 1 vit e 4 muaj

Shoqëria R&R Group: 600.000 mijë lekë

Shoqëria Klosi-R Company: 600000 lekë

Shoqëria Ra-MI kompani: 600.000 lekë

Zyrtarët e bashkisë akuzohen për shpërdorim detyre dhe shkelje të barazisë në tendera, ndërsa shtetasit e tjerë përkatësisht me detyrë administratorë, ortakë dhe punonjës të 2 shoqërive pjesëmarrëse në prokurim akuzohen për falsifikim dokumentash.

Dy shoqëritë nën hetim, si dhe Ra-mi company po hetohen nga SPAK edhe për procedura të tjera prokurimi në të cilat kanë marrë pjesë.

Top Channel